Over Carlos Platier Luna

Carlos Platier Luna (31 januari 1994) was jarenlang een talentvol topjudoka. Na het beëidigen van zijn carrière verwierf Carlos landelijke bekendheid door in 2017 – voor het eerst in jaren – als onbekende Nederlander Expeditie Robinson te winnen! Het betekende Carlos’ landelijke doorbraak als mediapersoonlijkheid.

Carlos richt zich – nadat hij een punt achter zijn judocarrière heeft gezet – op het coachen en motiveren van mensen. Op fysiek vlak, als sportleraar en personal trainer, maar ook op mentaal gebied. De lessen uit zijn topsportverleden vertaalt Carlos naar het leven van individuen en voor groepen en teams. Motiveren, coachen en doorzetten zijn termen die steevast terugkeren in die situaties.

#ExpeditionLuna met Carlos Platier Luna

Sinds 2017 is Carlos tevens ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation, de foundation waar hij zes jaar geleden stageliep in Barcelona. Carlos zet zich ook in voor Only Friends, de zelfregulerende sportclub voor mensen met een beperking. Voor Only Friends liep Carlos in 2018 de New York Marathon. Daarnaast is hij betrokken bij (sport)activiteiten voor de Dirk Kuyt Foundation en het Rode Kruis.